Wyłączający się komputer
|
01-26-2015, 17:44
|
|||
|
|||
Wyłączający się komputer
Witam
mam taki problem z moim komputerem, że czasem się wyłącza. Szczególnie dochodzi do tego wtedy, gdy jest mocno wykorzystywany - np. przez wymagające gry. Co może być przyczyną i jak sobie z tym poradzić? Podejrzewam, że to problem z zasilaczem, jednak nie znam się na tym, jestem całkiem zielony. Proszę o pomoc Pozdrawiam |
|||
01-26-2015, 21:41
|
|||
|
|||
RE: Wyłączający się komputer
Musisz podać konfigurację sprzętową abyśmy mogli ocenić czy zasilacz jest za mały, czy to wina czegoś innego.
|
|||
01-28-2015, 17:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-28-2015 przez d2b.)
|
|||
|
|||
Jak mówiłem, jestem laikiem. ściągnąłem program Everest, który wydaje się dobry do analizy komputera, nie jestem jednak pewien, co konkretnie powinienem pokazać. W każdym razie wykonałem dwa screeny:
oraz temperatury, które wydają mi się za wysokie: // EDIT by d2b - Pamiętaj aby zdjęcia podawać w tagach IMG |
|||
01-28-2015, 21:10
|
|||
|
|||
Nadal nic nie napisałeś o zasilaczu jakim dysponujesz.
|
|||
01-29-2015, 21:26
|
|||
|
|||
Moje teorie:
- Za słaby zasilacz - Pasta pod procesorem stała się już izolatorem - Za słabe chłodzenie na procesorze, łapie temperaturę krytyczną i wyłącza komputer Ogólnie powyższe screeny nic nie mówią, bo nie wiemy czy to w obciążeniu czy też nie. |
|||
01-30-2015, 17:54
|
|||
|
|||
Screen robiłem przy normalnym użytkowaniu, także nie było jakiegoś wielkiego obciążenia.
Ale jeśli wcześniej wszystko ładnie chodziło ponad rok i teraz nagle coś się psuje, to możliwe żeby zasilacz był za słaby? Że wcześniej dawał radę a teraz już nie? No i ta pasta, to możliwe. Nie znam się co prawda, ale trzymam komputer bez obudowy z jednej strony dla lepszego chłodzenia. Mogło mieć to jakiś wpływ na jej zmiany? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|