Mam wysoki cholesterol, ratunku!
|
01-17-2017, 10:28
|
|||
|
|||
Mam wysoki cholesterol, ratunku!
Hej, tak jak w temacie, mam wysoki cholesterol, ratunku! Po zrobieniu badań okazało się, że mam 278 jednostek, a norma to 200!
|
|||
01-17-2017, 20:03
|
|||
|
|||
RE: Mam wysoki cholesterol, ratunku!
Spokojnie, nie jest jeszcze aż tak źle, ale dobrze też nie… czy jesz dużo tłustych potraw? Dużo imprezujesz?
|
|||
01-17-2017, 22:51
|
|||
|
|||
Ja obecnie stosuje dietę niskocholesterolową, minimalnie spadł mi cholesterol, ale to dopiero po jakiś 2 tygodniach pojawiły się efekty
|
|||
01-18-2017, 23:29
|
|||
|
|||
Odnośnie diety można skorzystać z porad dietetyczki. To tak dużo nie kosztuje, sama korzystałam to wiem o czym pisze…
|
|||
01-21-2017, 12:47
|
|||
|
|||
Pytasz co można zrobić aby obniżyć cholesterol? Moja odpowiedź brzmi: oczywiście dieta gdzie unikasz tłuszczy zwierzęcych, zastępujesz je roślinnymi, unikasz serów żółtych, jajek, podrobów, ograniczasz mięso czerwone, jesz warzywa i owoce.... Ważna jest też wzmożona aktywność fizyczna: ćwiczenia obniżają zły cholesterol!
|
|||
01-21-2017, 21:33
|
|||
|
|||
Z cholesterolem jest tak że 80% produkuje organizm jedynie 20% pochodzi z diety, dlatego dietą można go obniżyć o około 20%. Moja mama ma zbyt wysoki cholesterol i jest to dziedziczne w w rodzinie, jej mama również miała i ja mam też początki
|
|||
01-22-2017, 16:53
|
|||
|
|||
To chyba zależy jak wysoki jest poziom cholesterolu. Dieta może zdziałać wiele tak jak dziewczyny pisały już rezygnacja z produktów zwierzęcych na rzecz tych pochodzenia roślinnego. Ale nie zgadzam się co do alkoholu. Odrobina wina lub piwa (ale bardziej czerwone wino) jest wskazana. Margaryna - trzeba czytać co jest na pudełku - jeżeli ma tłuszcze utwardzone to odpada. No i cholesterol jest dobry i zły. Zły (LDL) osadza się na ściankach naczyń krwionośnych a dobry (HDL) go wymiata.
|
|||
02-08-2017, 01:40
|
|||
|
|||
Zmień diete i ćwicz
|
|||
04-27-2017, 09:12
|
|||
|
|||
Z wysokim cholesterolem nie ma niestety żartów, o czym przekonałem się na własnej skórze. Jeżeli w organizmie znajduje się zbyt dużo cholesterolu, to ryzyko wystąpienia zawału lub udaru mózgu zwiększa się w bardzo dużym stopniu. Warto więc zmienić nawyki żywieniowe. Znalazłem nawet fajną stronę o zdrowym jedzeniu https://www.babyboom.pl/kuchnia/zdrowe_jedzenie.html. Jeżeli ktoś potrafi się wystarczająco skutecznie zmotywować do działania, to walka z wysokim cholesterolem nie musi być taka trudna.
|
|||
07-31-2017, 08:53
|
|||
|
|||
No to prawda, trzeba z tym walczyć.
___ Pozdrawiam Anna |
|||
08-06-2018, 10:02
|
|||
|
|||
polecam ograniczyć mięso i jeść dużo zielonych warzyw.
|
|||
11-23-2018, 16:44
|
|||
|
|||
Dobra dieta i ćwiczenia na pewno nie zaszkodzą. Ponoć szklaneczka piwa codziennie też dobrze obniża cholesterol
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości